6. mai 2013

3.mai- Kooraste

Ilves-3-e 1.päev. Vahel juhtub nii, et planeeri, mis sa planeerid - ikka jääd vajalikul hetkel hiljaks. Nii juhtus ka minu ja Marisega. Pidin Marise tema tööjuurest peale võtma, kuid ei saanud ise töölt kohe tulema ja nii ei jõudnud Marisega kokkulepitud ajaks sinna. Lisaks tegin ühe vale manöövri linnas ja siit taas ajakadu. Ka Tallinnast välja sõitmine võttis kauem aega. Tartu jõudsime veidi peale kolme. Nibin-nabin jõuame, mõtlesin. Ja nii oligi võistluskeskusesse jõudsime kella 16-ks. Kuid Marise start oli kell 16.02. ja starti pea 2 kilomeetrit!? Alguses ei soostunud Maris starti üldse minema, kuid minu pealekäimisele ta siiski läks. Ise pidin startima 16.24. Jõuan lahedasti mõtlesin, kuid siis hakkas aeg lendama ja parklast lahkusin 16.18. Hiljaks jäämine oli kindlustatud. Hilinemist koku 5 minutit. Pole hullu, saigi ühe hooga metsa. No esimesse punkti  31 ragistasin kohe võssi, kuigi oleks saanud ka mööda teed joosta. Jalad tegin ka kohe märjaks, mis oli täitsa hea, sest sussid olidki kuidagi kanged.  2-35, nüüd olin mõistlikum  ja jooksin mööda teed. 3- 44, samuti tee variant, kuid korraga oli teekesi rohkem kui vaja ja loogiliselt valisin vale teekese ja punkti ei olnud seal, kus arvasin. Olin segaduses, kuid silmasin, et rahvas veidi vasakul toimetab. Kiirelt korrigeerisin ja punkt leitud.  Olin sellest veidi häiritud ja nii õnnestus mul 4-47, hooga mööda joosta. Nägin Tiinat matkamas. Võsas ragistamine eriti meeldiv ei olnud.  5- 48, mõtlesin, et olen kaval ja lähenen punkti vasakult st ülevalt poolt ja ei pea nõlval ja võsas ragistama. Kuid tühjagi, kaldusin liiga vasakule ja punktist mööda. Järjekordne vastujooks. Näen Ellat punktist väljumas. 6-61, rahu ainult rahu, jooksin põllu serva pidi ja otse nõlvast alla, väikesele rajale, kus Tiina juba seisis, väike põige paremalt mööda lagedat ja vupsti võssa ja punkti kiirelt võetud. 7- 59, lohk rohelises, ei olnud probleemi. 8-63, oli veidi keerulisem, läksin veidi noorvõistlejate tempos  kahe soo vaheliselt kõrgendikult, mööda teerada ja kaldusin liialt vasakule soo teisele kaldale. Õnneks taipasin oma viga kiirelt, tuli veidi soos sumbata, kus veel lundki leidus. Punkt käes, tuli sama teed tagasi kakaerdada, roheline viirutus oli küllaltki talutavalt joosatv. 9-72, tee ja kraavi ristumine, leitud. 10-74, jooks üle soo.11-67, ei näinud otse minekuks põhjust, jooksin mööda teed. 12-100, viimane sooke ja oligi kõik.
Poisid õnneks jõudsid kõik  starti õigeaegselt. ja kui ma metsast välja sain, siis hakaksid ka poisid riburada lõpetama. Mihkel tegi selle aasta esimese M 12 klassi jooksu. Väike sabin oli ikka, et kuidas ta seal metas hakkama saab, kuid ta on ikka tubli. Kiiret ta kuskile ei ole, naudib metsas olemist.
ööbimisega erilist vaeva nägema ei hakanud. Ööbisime Kanepi koolimajas, kus sai ka hommiku ja õhtusööki. Söök oli tõesti hea ja maitsev. Ka Karksi- Nuia  koolis oli priimad kokad. Magama läksime varakult, sest päev oli siiski päris väsitav.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar