18. aprill 2010

17.aprill- Jüriöö Tõrvas


Vägagi kurb oli Jüriööle sõita, sest seekord ma ei jooksnud. Aga väsitav oli ta siiski. Sõit Tõrvasse oli vägagi nauditav, sest ilm oli ilus. Autoaknast tärkavat loodust vaadates, leidsin ma end mõtlemas mõtteid, et maal on ikka mõnus. Kohe sibliks ja mässaks seal. Kuigi saan seda ka linnas aias teha, kuid puudub võimalus olla täiesti omaette. Aastatega on kuhjunud nii palju mõtteid-ideid, et ei tea millal need suudan täita.
Navesti jõgi oli ikka mõnusasti laiutamas. Siis mõtlesin, et milline see Õhne jõgi võiks välja näha...
Kuigi olen korduvalt Valga suunal sõitnud, pole olnud mahti teeäärseid paiku külastada. Järgmisel korral võtan plaani vaadata Helme koobastikku ja muud.
Jüriöö rongkäigust ei oska hetkel midagi arvata. Taidluskava ei saanudki vaadata, sest kiirustasime sööma. Toit oli igatahes maitsev.
Esimesed startijad olid millegipärast vaatajate suhtes seljaga?!
Võistluse jälgimine oli hea, sest organiseerijad leiavad ikka ja jälle paremaid mooduseid, kuidas metsas toimuvat vaatajate-ootajateni tuua. Meenub, et kui Lsf korraldas Saustinõmmes öist Tallinna MV, oli neil ekraan seinale riputatud. Endast mäletan, et lamp kustus enne lõppu ära. Eelmisel aastal Padisel juhtus sama. See aasta ei jooksnudki. Kuid vea parandamiseks muretsesin uue lambi, mis tulevikus neid olukordi väldib. Ma vähemalt loodan.

Märten jooksis esimest korda öist teadet ja Jüriööd ka. Väsitav oli see talle kindlasti, sest rada oli pikk ja kogemusi ka napib. Tänada tuleb klubikaaslast, kes noorsportlast aitas ja ta õigele teele juhatas.
Tagasi hakksin sõitma kell poole 3 paiku. Koju jõudsin 5.50. Pimedas mulle meeldib sõita, kuid halvad ilmastikuolud ja väsimus pole meeldivad kaaslased. Nii kui 100 kilomeetrit sai sõidetud, tekkis niisugune väsimus, et jube. Õnneks hakks armatuurlaual tuluke põlema, mis teatas-lisa klaasipuhastus vedelikku. Nii pidin vihma ja tuule kätte kobima. Värskendav, igatahes. Rahulikult sain Pärnu- Jaagupini sõita, seal tegin väikese tankla peatuse. Enne Libatset jooksis jänkupoiss ootamatult üle tee, tal olid kiired jalad. Jõudis üle lipata, oli teine ikka volask.
Märjamaa tanklas tegin väikese pausi ja lasin kohe silma looja.Aeg liikus kiiresti. Magada oleksin juba ammu tahtnud. Täna Etsi blogist lugesin, et nüüd võib trahvikviitungid ise e-postkasti saabuda. Kes nüüd täpselt mäletab, kas mõni kaamera ka kuskil oli, mina ei mäleta.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar