30. aprill 2009

30.aprill - Mustamäe ralli

Täna oli ralli-jooks. Kuigi ilma vigateta ei saanud. Esimene tuli liiga suurest kiirusest, et ei märganud punkti. Teine veidi ebakindlusest, et kas olen õigel teel. Mustamäe tõuse tuli võtta paar-kolm korda. Kokku 3-4 minutit veaaega. Täna jooksin esimest korda suviste nuppudega. Siiani veel päkad annavad tunda.
http://www.kape.ee/gadget/cgi-bin/reitti.cgi?act=map&id=125&kieli=

29. aprill 2009

28. aprill 2009

28.aprill- Raudalu

Jälle üks päev metsas. Veidi ebaõnnestunud jooks, pea 6 minutit viga.

27. aprill 2009

27.aprill - Äigrumäe

Täna tundsin, et jalad on totaaaalselt kanged ja rasked ka. Polnud särtsu ega midagi. Ju Jüriöö tagasiulatuvad mõjud magamata ööst ja mitte jooksmisest.
Tore oli veel see, et ma ei taibanud kaardil teist külge pöörata. Ise mõtlesin, et naljakas miks pole kaardil viimasest punktist ühendusjoont finishisse. Sinna läks siis 3 minutit arulagetat jooksu.

26. aprill 2009

Jüriöö: Kilingi- Nõmmes

Jüriöö möödas. Arvan, et saime korraldamisega hästi hakkama. Kuid raske ta oli. Sai juba laupäeva hommikul kella 8 paiku autoga mööda linna sõidetud. Esmalt vanaema poistega Haabneeme peenarde vahele toimetama. Raua tänaval nägin kuidas Annika Rihma hommikust jooksutreeningut tegi. Ja kui ma ringiga tagasi jõudsin, siis Annika ikka veel jooksis, siis küll vist kodu poole. Eka siis näe, kuidas tal jooks läheb.
Planeerisin, et kell 9 saan startida Pärnu poole, kuid kell lippas ja minul kulus ka poiste trantsportimisega enam aega. Kell 10 olin alles Märjamaal ja kuna kiireaeg sai mööda, siis kiiret enam polnudki. Mõõdukas peatus supermarketis ja bensiinijaamas. Ja kokkuvõtteks jõudsin kella 12 pärale.
Tööd, mis tegema pidin olid teada ja erilist kiiret nendega ei olnud.Ja aega jäi ülegi.
Lõpuks oli minu kohustus kaartidega mässamine. Võistkondi oli küll vähe, kuid tegemist oli ikkagi. Igavaks kiskus siis, kui mitte keegi ei tahtnud ja ei tahtnud metsast välja tulla.
Ja eks väsimus kippus ka kallale.
Magama sain alles kell 4 hommikul ja ärkasin kell 8, ning algas taas sõit Tallinna poole. Kella 10 jõudsin pärale. Mõttes tahtsin ikka magada, kuid ega siis lasta. Lõunast pidin koos Markuse klassikaaslaste ning lapsevanematega Tammssaare pargis puid uurima ja hiljem samu puid Harku metsas uurima. Lõpuks seletati ja kooki söödi ka. Minul selline uni peal, et ei tahtnud midagi kuulda ja näha. Lõpuks sain kella 18 koju. Kuid kell juba varsti 21 ja ma pole veel magama saanud.

Kindlasti tuleb võtta aega mõelda, mida tulevikus teha. Üks võimalus on oma arvamust avaldada kus toimuks 2012 Rogaini MM.
http://www.rogain.ee/arvamused.php?tid=420

18. aprill 2009

Luure Pannjärvel


Kuna talvel sai pannjärvel talvist Xdreami tehtud ja lumes sumbatud, siis ei olnud aega maastikule eriti tähelepanu pöörata.
Täna vara hommikul vurasin Jõhvi poole teele. Hommik oli ilus, veidi pilves kuid ikkagi suurepärane. Lääne- Viru piirist hakkkas lund sadama. Siis ma mõtlesin, et poistel vaid jooksujalanõud ühes. Mihklile küll rebisin viimasel hetkel kummikud kaasa, aga kas sellest piisab. Kuskil Uhtna sildist alates läks asjalood ikka päris hulluks. Lund teel oma 5 cm. Õnneks lähen alles esmaspäeval talverehve suvisemate vastu vahetama, kui kraavis ühte autot peapeal lebamas nägime.
Kuid Jõhvis lund enam polnud.
Pannjärve suusarajad on küll osalise lumekatte all.
Poisid osalesid Kindral Tõnissoni noortejooksul, kus nad jooksid 3 kilomeetrit. Märten jooksis üle 17 minuti ja Markus 20 minuti alla.
Mina testisin oma rogainikoti vastupidavust ja iseenda oma ka. Suutsin 20 kilomeetrit läbida 2 tunni ja 18 minutiga. Tõusud on vägevad, mida ma võtsin ainult kõndides ja sama kraavi-jõge pidin ka ületama, mis xdreamil ette jäi. Nägin tuttavaid kohti xdreamist ja Jõhvika maratonilt.
Väga vaheldusrikas maastik. Veetase on igalpool kõrge.
Loodan, et juuniks veetase ikka alaneb.

15. aprill 2009

15.aprill- öine Rahumäel

Kuna olen oma vasaku jala reie pikk lähendajalihasele liiga teinud, jooksin lühemat rada.
Parem oleks üldse mitte joosta, aga ....
http://osprint.ee/2009/paevakud/kalender/0415tul.htm


14. aprill 2009

14,aprill- Pirita-Kloostrimetsa

Ohoo, täna õnnestus mul ühe punktiga kaks korda viga teha. Uskumatu!!!

13. aprill 2009

13.aprill- Harku sprint


Täna oli võimalus joosta 100 aasta vanuse kaardiga. Põnev, kuid kindlasti aega nõudvam variant.
Mina otsustasin kindlama variandi kasuks. http://osprint.ee/2009/paevakud/kalender/0413tul.htm



Kaardid ja pildid

panen siia, kui jõuan....

12. aprill 2009

Ummisa kauss 2009

Riina ja Urmase algatusel sai osaleda Riia rajooni võistlusel Ummis´e järve lähistel.
Kuna meie ilmad on heitlikud ja veel mitte eriti soojad, siis olin kaasa võtnud pigem talvisemad jooksusärgid. Kuid koha peal selgus, et õhutemperatuur üle 15 kraadi ja ilus päiksepaisteline päev. Nii sain laenuks selga Urmase lühikesevarrukatega särgi.
Sai ka meenutatud, et eelmisel aastal Kasjalaskevõistlusel oli ootamatult soe ilm ja siis sain Anu Palloni särgi laenuks, sest õhemat särki polnud mul mõttessegi tulnud kaasa võtta.
Jooksin naiste 35 klassi ja rada 6,2-6,4 kilomeetrit. Tõotas tulla kiire jooks. Mis osutus ka tõeks.
Ega jalutamiseks aega polnud, kuigi paaril tõusul ikka jalutasin ka. Mäed olid võimsad.
Paar viguriga punkti oli ka, need kännud...kännud!!! Esimesel korral oli too känd kraavi serval ja tõesti halvasti näha, õnneks üks mees märkas punkti ja nii sain ma ka ta kätte. Teisel korral olen täiesti õiges kohas, aga punkti pole, vaatan igaks juhuks selja taha, et äkki olen mööda jooksnud, kuid paar sammu paremale ja seal ta oligi.
Alguses arvasin, et jalgu seekord märjaks küll ei saa. Aga kus sa sellega, poolel distantsil punkt soosaarel. Alguses mõtlesin, et lähen otse, kuid soos oli vett rohkem kui küll, nii otsustasin joosta ringi ja kasutada väikest teerada mis viis üle teise soosaare minule vajalikule saarele. Jalad said küll märjaks, kuid teekond kindlam.
Kokkuvõtteks oli jooks edukas saavutasin 3. koha.

http://www.kapaok.lv/rezultati/ummis09/results.html

http://www.kapaok.lv/rezultati/ummis09/splits.html

http://www.kapaok.lv/rezultati/ummis09/splittbrowser.html

9. aprill 2009

9.aprill- Kuimetsa sprint

Täna sõitsime poistega Raplamaale Kuimetsale.
Loomulikult, et joosta sprinti ja uurida läheduses olevat matkarada.
Kahjuks polnud poisid peale jooksu eriti altid matkama ja ega see metsaalune ka erit meeldiv olnud.
Kuid kindlasti kui sinna kanti juhtume, käime ära!
Sprindi tulemus polnud halb. Markus proovis ka algajate rada joosta.

http://orvand.ee/public/files/tulemused/results_kuimetsa2009.htm

7. aprill 2009

7.aprill- Lillepi park

Tallinna teispäevakute hooaja esimene päevak toimub Pirital Lillepi pargis.
Naiste N 21A rada täna 4, 7 kilomeetrit. Kaart oleks kui kärbsemustaga kaetud. Teedevõrk niii tihe, et lugemine joostes halb. Tempo oli hea, kuid lõpuosas suutsin veidi koperdada ja kaldusin 49 punktist vasakule.
Kuid ilm hea, veidi jahe kuid mitte väga külm. jaladki jäid kuivaks.

http://www.oknomme.ee/tulemused/results2009-04-07.htm#N21A

http://www.oknomme.ee/tulemused/splits2009-04-07.htm#N21A

6. aprill 2009

1. aprill 2009

1.aprill- öös on Lepistiku pargis orienteerujaid....


Ammu pole ma vale Kp-d võtnud.

Kuid Lepistiku pargis see siiski juhtus.




Ju oli kiirus liialt suur, et kp jälgimiseks polnud enam aega. Vahva jooks ja aeg polnud ka paha.

Kokku pidin jooksma 4ringi. Märten jooksis lühema raja ja ühe kaardiga.