4. juuni 2013

2,juuni- Viitna

Hommik saabuski märkamatult. Olime võistluskeskuses varakult kohal. Mihklil oli peale kümmet start, ülejäänud pidid  veidi enne 11 ja peale seda metsa minema. Märten startis veidi üle 2 minuti enne mind. Kavatsesin teda küll püüda, kuid see mul ei õnnestunud. Tegin ju piisavalt teevaliku vigu. Ärevust eriti ma ei tundnud, et Signe 21 sekundi ja Minija oma 40 sekundi pärast järgi jookseb.
Stardist minema joostes ei suutnud kohe esimest punkti üles leida.
1- 48, suht uia-muia koht. Juba mõtlesin, et mis siis kui Signe mu siin juba kätte saab. Tuhkagi.
2- 57, suunaga punkti, nööriraja punkt teine.
3- 42, mõtte koht, alguses jooksin vasakule, vaatan, et see ei lähe ikka mitte. Jooksen paremale, tõmban teele tagasi ja jooksen mööda sihti. Näen Minija läheb teise punkti. Jooks mööda sihti, väike vajumine mutta, loha viib läbi soo kõrgendikule, see oli küll hea vedamine, et punkti hästi kätte sain.
4- 91, minekuga kaldun taas vasakule, pean mööda asfaldi tagasi jooksma. Põikan liiga vara metsa ja rühin liiga üles, kuid mitte väga. Konkurente pole näha.
5- 38, lihtne lohk.
6- 40, tuttav koht, pole probleemi.
7- 75, esimene prohmakas, kaldun liiga vasakule ja ei taba seda lametat nina kuidagimoodi. Rada on ja panen ennast sihini jõudes paika, tagasi jooks. Võtan punkti, näen Minijat tulemas. Huvitav, kus on Signe?
8- 83, puhas mööda teed jooks. Joogipunkt, luban endale joogi. Kuid peale joomist tekkis veel suurem janu. jamps.
9- 35, mööda teed mäkke jooks, raske.
10- 72, jooks alla mäge, veidi jooksmist soos ja korras.
11- 73, teen teejooksu valiku, ise arvan, et põikan ilusasse metsa, kuid tuhkagi. Mingi risu ees. Teen metsas kena kaare ja jõuan sama raiesmiku peale välja  kust alustasin. Jamps. Viga oma mitu minutit kindlasti. Korrigeerin suunda ja satun mingisse mülkasse, lõpuks jõuan kraavini ja punkt ongi käes. Samal ajal jõuab punkti ka Signe.
12- 81, lasen Signel võsas ragistada, ei jookse, saab puhata. Jõuan teele ja sealt pole punkt enam kaugel.
13-69, rühime koos Signega punkti poole. Juba lepin saatusega, et enam ei jaksa.
14-65, nõlvast üles rühkimine on juba piin, küngas pole ka enam kaugel. Signe ütleb, et jooksku ma nüüd, Minija juba punktis. Tõesti Minijal juba punkt võetud, kui mina sinna jõuan.
15- 60, Minija jälitamine, teen parema teevaliku, võtan punkti enne teda.
16-53, auk vetsude taga, lähenen punkti ringiga, ah, see oli viga. Võtan punkti ja mööda sihti joostes näen jälle Signe selga. Mida! ja kus on Minija?
17- 70, kerge punkt, Signe jookseb ees.
18, 92, otse punkti Signe ikka ees.
19- 100, viimane ponnistus, leian endas jõudu ja möödun Signest. Oluline oli nüüd õige suund hoida ja oma autot viimase punkti juures näha. Märten hüüab, emme sa suudad! Ei tea midagi, sest ma ei tea, kas  Minija on juba lõpetanud või mitte.
Jõuan lõppu. Eduks jäi napilt 5 sekundit. Kogu rajal võttis siis Signele 16 sekundit tagasi. Kui oma vead maha arvata, siis võib järeldada, et ka teisetl oli täna raskem joosta kui eile. Kui etapi aegasid mõlemal päeval võrrelda, siis alles raja lõpuosas õnnestus konkurente lüüa. Samas võib tõdeda, et täna oli Signel, kui Minijal täiesti reaalne võimalus võita.
2. päeva tulemused
Koondtulemused
Viiamti tuli N35 raja võit 2009 aastal Pannjärvel. Voosel olin teine, mis oli samuti suhteliselt hea sooritus, sest startisin 4 kohalt.
Auhinnakas kruiis Rootsi, poistel juba plaan tehtud. Ma ei saagi valida, kellega  sinna minna. Mären jooksis täna minust kiiremini ja M 16 klassis teisele kohale. Markus M14 rajal kokkuvõttes kolmas. Mihkel peab veel kaardi lugemist harjutama, kuid jäi oma jooksuga rahule. Premeerisime ennast jäätisega. Pöördusime koju nii ruttu kui võimalik. Sõit Tallinna poole oli päris piin, sest olin rajale jätnud rohkem kui vaja. Väsimus kippus silma. Koju jõudes magasin kohe mitu tundi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar