4. aprill 2013

4.aprill- Teletorn


Sai siis  teist korda osaletud Tallinna Tõusujooksusarjas, mis toimus Teletornis. Teletorni kõrgus vaateplatvormini on 170 meetrit, 1050 trepiastet. Lift torni tippu sõidab 49 sekundiga.
Eks see trepijooks veidi hirmuäratav oli ka. Sai kohe luuret tehtud ja  käisin seal kontserdil. Püüdsin küll uurida, et kus ja mis trepid seal on, kuid tulutult. Kõik jäi saladuseks. Täna siis selgus tõde. Trepid olid kitsad ja käsipuudega varustatud, õnneks.
Alguses mõtlesin, et saan trepijooksu 10 minutiga joostud võibolla kauemgi, sest rohkem kui 100-120 trepiastet polnud ma korraga jooksnud ja aega kulus mul minut ja veidi peale. Aga kui ma kohale jõudsin ja nägin mis ajad juba ette olid joostud, siis oli küll karvane tunne, et peaks ikka kiiremini jooksma. Tarmo Klaar oli päeval täpsusjooksu teinud ja jooksnud 8 minuti kanti. Algus sai siis rahulikult võetud, sest ei teadnud mida oodata. Korrustest olid tähistatud 5, 10, 13, 15. 13 korrusel oli joogipunkt, millest ma sujuvalt möödaq jooksin, sest valgustus polnud eriti kiita. Kohati tuli lausa hämaruses käsikaudu joosta. Kuid polnud hullu midagi, käsipuud ju aitasid. Kõige ärritavam oli see, et polnud aimu kui palju on veel joosta jäänud. Peale mind startisid ühed poisid, neist ühe lasin endast mööda ja hea oli, sest nii oli jänes omast käest võtta. Ja lõpuks said trepid otsa. Aeg 7.52. mis polnudki kehvake, parandamise ruumi jääb piisavalt. naistest parim aeg oli 6.35. Jooksmas oli mitmeid orienteerujaid. Vennad Tammemäed tegid hea soorituse ja jooksid välja täpselt sama aja. Tore oli näha, et tõsised spordimehed oskavad sporti  ka lastele põnevaks teha. Silver Eensaar tõusis torni tippu koos lastega. Eks mullegi meenuvad need ajad, kui sai koos poistega rongiga ja ratastega päevakule mindud.
Järgmisel hooajal siis uuele katsele. video
Kuula: Pilvepiir

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar