21. aprill 2013

20.aprill- Elva

54. Jüriöö jooks Elvas. Täitsa põnev, sest Elvas polnudki ma varem käinud. Tundus, et  tuleb analoogne jooks, kui Keilas. Võistkond kus jooksin oli kogenud ja vähem kogenuid orienteerujaid. Märten jooksis esimesena metsa. Tõsised jooksumehed kimasud raja kiiresti läbi. Märtenil kulus selleks 53 minutit, Markus jooksis kolmandas vahetuses. Ei saa salata, eks ma ikka närveldasin ka, sest tea kuidas ja kui kaua, tal seal pimedas metsas läheb. Mina teda pressipunkti läbimas ei näinud. Mõtlesin küll, et äkki on juba mööda jooksnud, kui Indrek vahetust lõpetama hakkas, sest tema sai metsa veidi hiljem kui Markus. Ja loomulikult oli suur minu üllatus, kui nägin teda finissi koridoris juba jooksmas. Mul veel jope ja dressipüks jalas. No nüüd hakkas kiire, õnneks oli mul si juba varem nullitud. Nii pidi Markus mind minut- paar ootama, kui vahetuse üle võtsin. Kaart oli kummaline, mitte midagi ei leidnud üles, isegi starti mitte. Kuigi mind olid juba mitmed inimesed hoiatanud, et kaardi lugemine on kehvad lood. Õnneks teadsin, et alguses tuleb pikalt mööda kõnniteed joosta, selleks ajaks jõudsin esimese Kp asukoha tuvastada. Takseerisin kaardilt järve ümbruse läbi, nii leidisn ka lõpuks stardi. Eks ta oli, et punktist välja joostes tuli hoolega vaatama, et kus ja mis. KP-de ettelugemiseks tuli vaadata legendi, sest nii oli lihtsam, sest Kp numbrid ei paistnud üldse hästi kaardilt välja. Rada sujus mõnusasti. Metsas nägin üksikuid. Leidisn ka aega, et Üllele Okasest tema asukoha kohta kinnitust anda. Enne lõppu tekkis rumal olukord. Jõuan punkti 15-70, ja siis ei näe ma enam, et kuhu ma minema pean. Legendist selgub, et üks st. viimane punkt veel on jäänud. Aga kuhu! Seisin seal teel ja aru ei saa, et kus see tähistatud rada siis on. Aga kuna sai lõpusirge koridoris nii mõnelegi öeldud, kus viimane KP on, siis lõpuks ärkasin ja jooksin ise ka laululava poole. Poole mäe peal tuli lint ka vastu. Sai siis männijuurikate vahel veidi hüpatud. Vigu rajal nagu polnud. Kui nüüd maha arvata stardi viivitus ja lõpu äpardus, kaasvõistlejate rahustamine ja ühest tõusust üles ukerdamine, siis lausa supersooritus.
Tulemused

Võistluskeskuses jagati ka kommentaatorite poolt rajal toimuva kohta infot, kuid minu arvates oli kommentator napisõnaline ja suurt abi sellest võistlejatele ei olnud. Näidati ka ekraanile tulemusi ja gps pilti, tekst väike ja üldine. Mäletan, et kui LSF Saustinõmmel Tallinna öiseid korraldas, siis neil oli vinge ekraan ja info hästi kättesaadav ja jagatud.
Harrastajate klassis oli tõelisi üllatajaid. Aga eks neil kodumetsas ikka lihtsam joosta, kui kuskil mujal  võssis.
 Ladus kokkuvõte Sixten Sillalt.
Orienteerujate igakevadine esimene suurvõistlus, Jüriöö teatejooks, peeti juba 54. aastat järjest ja sedakorda Elvas, keskusega Elva linna lauluväljakul. Traditsiooniliselt koosnesid põhiklassi viieliikmelised võistkonnad kolmest mehest ja kahest naisest, kes teatevahetusi vaheldumisi läbisid. Kolmeliikeliste võistkondadega harrastajate klassis võisteldi samal rajal, kuid kolmeetapilises teates.
Kokku startis 66 võistkonda. Prestiižika esimese vahetuse võiduga üllatas Elva harrastajate võistkonna avaetapi jooksja Veiko Kütt,kes edestas kuue sekundiga kiireimat põhiklassi võistlejat, Lauri Tammemäed. Elva harrastajate võistkonna naisvõistleja Karmen Alnek suutis hoida oma võistkonna liidrina ka teise etapi järel ja saatis kogu võistluse liidrina ankruetapile laskesuusatajana tuntud Priit Viksi. Sellel etapil möödusid Elva võistkonnast parimad põhiklassi võistkonnad ning võistluste juhtima kerkisid OK Ilves (Kristo Heinmann) ja SK 100 (Tõnis Vaiksaar). Etapilt tuli liidrina Kristo Heinmann ja lähetas eelviimasele etapile Eveli Saue. Ilvese ja SK 100 edu lähima jälitaja, mulluse võitja korteriyhistu.net ees oli üle 4,5 minuti. Piibe Tammemäe (SK 100) ja Eveli Saue püsisid liidrid etapi lõpuni ja venitasid vahe jälitajaga juba 6 minuti peale, liidrina tuli teatevahetusse endiselt SK 100. Ankrumeeste duell areneski Kenny Kivika (OK Ilves) ja Timmo Tammemäe (SK 100) vahel, kuid mullu Korteriyhistu.net võidule vedanud Timo Sild vähendas vahet liidritega jõudsalt. Ankruetapi keskel sai Kenny Kivikas Timmo Tammemäe ees väikese edu, mis venis peagi ligi kaheminutiliseks, Timo Sild jõudis omakorda Timmo Tammemäest vaid poole minuti kaugusele, kuid finiš jõudis kätte enne kui esikolmiku kohtades muutused jõudsid toimuda ning 11-aastase vaheaja järel võttis Ilves oma kümnenda võidu.
Jüriöö jooksu rändauhinnaks oleva kuju „Kalevipoeg kivi heitmas“ viis aastaks OK Ilvesele võistkond koosseisus Mati Tiit, Elo Saue, Kristo Heinmann, Eveli Saue, Kenny Kivikas, kusjuures  läks võit korraldavale klubile esmakordselt selle võistuse ajaloos.
55. Jüriöö teatejooks toimub 2014. aastal Nelijärvel.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar