29. juuli 2014

Suvi ja päike

Päevitada mulle eriti ei meeldi ja see palavus on muutumas tüütuks. Joosta nagu eriti ei tahagi. Kuid vahel ikka jõuan metsa ka.
Samas on hea tõdeda, et Märten on rattasõitu nautima hakanud. Kui eelmisel aastal rattaga tööl käimine teda väsitas, siis nüüd on sellest ka kasu tõusnud.
Märten ise kirjutab oma tegemistest siin nii.

Ja ERR-i spordiuudised kirjutasid sedasi.
 Nädalavahetusel Kiikalas peetud Soome rattaorienteerumise meistrivõistlustel võitsid Eesti noormehed kolmest võimalikust kolm kuldmedalit.
Laupäeval võisteldi üle 30 kraadises leitsakus tavarajal, kus 16-aastaset poiste klassis tuli üle 2-minutilise vahega teise koha ees Soome meistriks Märten Pais.
Pühapäeval jätkus sarnane kuumus kui võisteldi sprindidistantsi meistritiitlite eest. Noorimas võistlusklassis, 14-aastaste poiste seas, tuli antud vanuseklassi võitjaks Markus Pais. Vaatamata viperustele - puutevaba märkesüsteemi häire viimases punktis ja seejärel pöördel mahatulnud kett - oli ka sprindidistantsi ülekaalukas võitja oma vanuseklassis Märten Pais. Taas oli kummagi edu lähima konkurendi ees üle 2 minuti.
Kolme nädala pärast ootavad noori ees Eesti meistrivõistlused Rakveres ja Valgehobusemäel.
Vennad esindavad Soomes Hamina klubi Vehkalahden Veikot, mis on traditsioonidega orienteerumisklubi ja valitud 2011. aastal Soome parimaks spordiklubiks.
Tänu isa Mardile on Märten saanud võistelda MTBO võistlustel ja Soome klubis olemine on ka Märtenile ja Markusele uusi o-elamusi pakkunud.  Soome klubid hoolitsevad oma järelkasu eest hästi, pole midagi öelda.
O-jooksuga on Märtenil nagu on. Ja eks ole noortekoondise statuudi ja kandidaadi staatustest asusaamisega probleeme, et kuidas need asjalood tegelikult käivad ja kes kuhu pääseb ning miks.

1 kommentaar:

  1. Õnnitlused tulbidele vanematele ja veel tublimatele poegadele! Edu Teile Märten ja Markus EMV-l!

    VastaKustuta