23. september 2013

Kultuuriprogramm jätkub

Huvitavad kohad teatrielamuste nautimiseks on vahvad. Nii sai käidud augustis Anija mõisas "Tokerjad- pööramäng Anija meeste mälestuseks" vaatamas. Meeleolukad olid  noorte segakoori Vox Populi laulud. Näitemängu algus on peale päikeseloojangut. No eks ta ole, sest öös on asju, millest päevasel ajal raske rääkida, mõista.
Tutvustav video
Igatahes väga vahva etendus oli.
Veel Muljeid.
Giuseppe Verdi on loonud imepärast muusikat ja seda võib hetkel ka  Estonias nautida. Ooper "La Traviatal" oli suurejooneline lavakujundus ja otseloomulikult kaunid kostüümid. Peakangelanna kurb saatus oli niivõrd liigutav, et tõi silma pisarad.
Draamateatris sai vaadatud "Ugala" teatrit, Veera Saare "Ukuaru".
„Ukuaru" kujutab elu Eesti laanetaludes, Minna eluvõitlust ja teda ümbritsevaid inimesi. Eesti naine langetab metsa, künnab põldu, paneb katust, sünnitab lapsi ja kasvatab nad üles, olgu ajad kui karmid tahes. Aga eesti naine ka armastab, naerab, unistab, hoolib ning loob ilu ja rõõmu enda ümber. Selline naine on Minna, kes valib meheks rikka taluperemehe asemel pennita lõõtspillimängija ning kolib koos temaga metsade ja rabade taha, et rajada Ukuarul oma perele kodu. Ja ta ei kahetse midagi. Lavastus põhineb Veera Saare kaheosalise romaani „Ukuaru" esimesel köitel, mis käsitleb aega Teise maailmasõja eel ja ajal. Lavastaja Madis Kalmet on nimetanud seda oodiks naisele, eesti rahva edasikestmisele ja armastusele.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar