9. september 2013

8.september- Otepää

Eesti MV sprindis. Alguses regasin ennas N35 klassi. Kuid nähes, et seal vaid koos minuga 4 võistleja, siis otsustasin ikkagi N40 joosta. Jooks siis ka põnevam ja pinget tekitavam. N35 on juba aastaid üks õnnetu klass just sprindis. Kuidagi pole neid, kes tahaks-saaks seal võistelda. 2009 aastal oli sprint Põlvas, siis oli see ühendatud klassiga N35-40. Tulemusi ei õnnesunud leida, sest Kobras kaotab need aja möödudes kuhugi ära.  2010 toimus sprint Botaanikaaias osalejaid 6. 2011 sprint Raplas, osalejaid 4. Kaotasin siis Janale pea 2 minutit. 2012 sprint Haapsalus, võistlejaid taas 4.  N40  klassis täna osalejaid 11.
Aga nüüd algusest. Jõudsime varakult otepääle, sest võistlusjuhend  oli väga range. Üldjoones ei tohtinud midagi teha. Kui meie peale kella 11 Tehvandi suusastaadionile
jõudsime ja tahtsime infot leida, siis seda veel üles polnud seatud. Kuid tund enne karantiiniaeda minekut võiks see juba ju üleval olla. Uitasime siis seal veidi ringi. Vaatasime finissikoridori ja sai ka WC põigatud. Siis äkki tuli üks Kobrase dressis pikk noormees, polnud teisel väga vigagi ja akkas Mihkliga hurjutama, et siin ja siin ei tohi olla! Kuidas, kas WC pole lubatud minna?! Juhendis on kõik kirjas kus tohib, kus mitte, oli vastus. Lugesin siis juhendit oma pool tundi hiljem seinalt. Sealt ma sellekohast infot küll ei leidnud. Ja peale kella 12 liikus seal igasugust rahvast ja keegi ei ajanud neid sealt minema. Huvitav suhtumine küll. Juhendis oli nii mõndagi keelatud. Näiteks.
Haljastuse ja heade suhete hoidmise huvides on kõik lillepeenrad, nii laiad kui ka väga kitsad
ning hekid märgitud läbimatu/keelatud taimestiku märgiga. Vastavalt orienteerumissprindi reeglitele on ületamatutena märgitud leppemärkidega tähistatud objektide ületamine-läbimine keelatud ning reeglite vastu eksijad diskvalifitseeritakse.
 Kuid kui võistlus oli juba läbi, siis selgus Kolja jutust, et läbi heki võis joosta küll, see on OK. Kus siis õiglus ja ausus. Diskvalifitseerimise hirmu, paljud aga ei kartnud, sest nägin isegi ühte meest üle aia ronimas, et punktile 36 kiiremini ligi saada. Aga kuidas sa seda pärast tõestad, kui jooksjatel rinnanumbrit ei ole. Kokkuhoid ma ütlen. Mida said ka 351(osad siiski ei tulnud ka kohale) sprinterit tunda, kui pidid karantiinialas viibima ja seal oli vaid 2 WC-d !!! Hullumaja, ei ole ma ka nii ettenägelik, et lähen 30-40 minutit varem sappa, et äkki tuleb häda peale ja siis jõuan enne starti asja aetud. Tabavalt kirjutas ka Kivirähk, et Otepääl olid hullud orienteerujad kaardiga, kes ringi kihutasid nagu oleks neil kange häda peal ja otsivad kohta kus seda saaks teha.
Stardikarantiinialas on keelatud kasutada mobiiltelefone (ka muusika kuulamiseks) ja GPS-seadmeid. Sellised seadmed peavad olema väljalülitatud. Kohtunikud võivad seda kontrollida ning rikkujad diskvalifitseeritakse. Karantiinist väljapool jäävate isikutega on lubatud suhelda ainult karantiinikohtunike vahendusel. Finišeerinud võistlejatel on lubatud väljuda võistluskeskuse territooriumilt ainult võistluse parklasse ning vajadusel lahkuda autoga ainult Otepää põhiteid kasutades.
Ma ise ei näinud, et seda oleks kontrollitud.
Jooks iseenesest õnnestud. Mõned eksimused tulid rajal ette ka. Staadionil üks koperdus ja Apteekrimäel väike seisatus. Muidu sooritusega rahul. Kaotasin nüüd Janale 29 sekundit. Markus oli ka tubli sai oma EMV medali lõpuks kätte. Mihkel läbis raja, kuid võttis lõpus vale punkti. Kiidan tedagi, sest ta jõuab veel mitu aastat jooksukiirust harjutada.
Väga kriipis kõrva kommentaator Kolja kiidulaul Kobrase aadressil, noorsportlasi tulebki kiita, kuid samaväärselt ja palju ikka kaasvõistlejaid ka. Võistluse kommentaator võiks jääda siiski erapooletuks ja oma klubi mitte väga soosima. Näiteks M14 klassis sai kaks võistlejat sama aja, kuid millegipärast sai Kobrase poiss kuldmedali ja teine midagi muud. Kuigi tulemuste protokollis oli teine esimene. Apsusid oli veel teisigi.
Tulemused

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar