16. oktoober 2009

17.oktoober- Riekstukalns

Ette sai võetud esimene sõit Lätimaale. Oodata oli head kaarti. Seekord saime endi seltskonda Signe. Signe mõtles-kaalus ja nõus ta oligi. Hommikul sadas vihma. Soojakraade ka vähevõitu. Alguses sõitsin mina, kuid äkki hakkas mul nina veritsema ja nii pidi Urmas juhtimise üle võtma. Hiljem selgus, et tervise viperused-äpardused mul veel jätkuvad.
Ilm muutus pidevalt. Oli vihma, rahet ja lund. No ei saa olla, et täna peame lumes jooksma. Saulkrastis tundus, et see on täiesti võimalik. Õnneks peale Riiat olukord paranes ja lund enam ei sadanud.
Riekstukalnsi kaardil oli oodata suusanõlvasid.
Valisime loomulikult pikema raja. Lonkav Jalg Riina tegi omaloomingulise raja.
Rajale minnes seadsime Signega eesmärgiks jõuda metsast väla enne Urmast. See eesmärk sai täidetud.
Puhast jooksu ei tulnud. Paaril korral ei kontrollinud ma suunda ja tuli viga. Kui joostud sai 20 punkti hakkas suuri lumeräitsakaid sadama, mis läks üle vihmaks. Joosta oli veel 9 punkti. Enne lõppu sai raiesmikul kõhuli lennatud ja suusamägi vallutatud, ning mäge varsanäoga jõllitatud.
Lõpus olime kõik nagu lastud varesed, jalad-käed külmetasid. Jäägermeister ja tee tõi leevendust. Oli ikka hea, et talvepüksid kaasa võtsin. http://www.magnets.lv/rezultati/ziema_09-10/2_karta/results.htm#4.DIST
Peale päevakut siirdusime Riiga. Riina oli välja sebinud öömaja Riia kesklinnas ja mitte kaugel vanalinnast http://www.centralhostel.lv/ Selle eest 7 latti inimese kohta, polnud palju. Arvestades, et hommikusööki pakutakse ka. Et me võtme ikka tagasi tooksime, võeti tagastusmaksu 10 lati eest. Sauna sai ka minna ja täiesti tasuta. Enne otsustasime linna sööma minna. "Mustas kassis" süüa ei saanud, kuna seal toimus mingi pikalaua üritus. Aga süüa me saime ja alla 10 lati eest vägagi hästi. Proovisime saunamõnusid ka. Selgus, et saun oli väga kitsuke. Saunalava jäi 4+1 inimesele väikeseks. Ka elektrisüsteem tegi viperusi ja jättis meid pimedasse saunalavale istuma. Kaua me seal pimedas istuda ei saanud, kuid erilist leieli me keriselt ka välja ei võlunud. Tõdesime, et hea seltskonnapeo paik ta võiks siiski olla.
Hosteli ruumide värvilahendus oli lihtne, mõjus soojalt ja koduselt. Mina magasin väga mõnusasti ja mitte keegi ei norsanud. Hommikusöök oli kahjuks kehvake, nagu hommikul selgus. Tudengid olnuks sellise söögiga väga rahul ja olid ka, sest asiaadi välimusega prantsus keelt kõnelevad noormehed vitsutasid usinasti kooki ja moosi.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar