20. november 2011

Kakerdaja raba



Täna oli tore päev, sest päike pasitis ja ilm oli kena. Planeeritud oli matk Kakerdaja rabasse. Kuhu tahtsime juba eelmisel talvel minna, kuid rohke lume tõttu jäi see ära. Polnud lihtsalt teed mida mööda raba lähedusse saaks. Seekord kund ei olnud. Väike ehmatus oli küll, kui juba Kõrvemaale hakkasin lähenema, et metsaalune valge. Ilmad on olnud soojad ja mul veel rehvid vahetamata. Peaks sedas siiski kiiremas korras tegema.

Matkajuhiks oli Margus. Väga tubli, et ta viitsis kanakarjaga rabakana otsima minna. Markus oli ka ühes, tema mässas pidevalt ringi. Jätkus teda ka kõikjale: metsa alla, laugaste jääkirmet lõhkuma, laudteel liuglema, suuremaid kiusama, küsimustega tüütama, saiakesi sööma, oksi korjama jne. Õnneks kuskile sisse keegi ei kukkunud. Liina tegi pilte, äkki õnnestub siiagi mõni torgata. Eks näis.
Päev läks korda, kokku matkasime veidi rohkem kui 14 kilomeetrit, teadjad inimesed nii ütlesid. Kokku sai üle 4 tunni jalgadele valu antud. Matk oli meeldivalt vahelduv, sest sai mööda laudteed ja metsateed käidud ja rabas sokailude vahel põlvetõstet tehtud. Ja joosta polnud tarviski.
Suured tänud mõnusale matkaseltskonnale, igatahes.

Pilti tegi Liina Jõgisu

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar