25. juuni 2009

25.juuni- Sõitme


Kuum, nii kuum...
Tänane jooks oli eriti palav ja suu kuivas.



24. juuni 2009

24.juuni-matkapäev Kõrvemaal

Anti paar vaba päeva ja nüüd peab neid kasulikult kasutama. Üldjuhul on mul kaunikesti mitu päeva vaba, see tähendab - puhkus.
Olin juba kaua mõlgutanud mõtteid matkast Kõrvemaale. Kuna poisid on oma olemuselt juba sellised, et niisama pole mõtet vatsida ... Siis otsustasime matkata ratastega.
Sain Marguse käest mõned head kaardid. Ise segastel asjaoludel pole ühelgi võistlusel, mis Kõrvemaa maastikul toimud, osalenud.
Hommik kulges omasoodu. Mihkel oli esimene ärkaja ja nii saime kõik kella 10 üles. Märten ja Mihkel aitasid veel võileivakarbid täita ja hoolitsesid, et jooki oleks piisavalt kaasas.
Kella poole 11 paiku, hakkasin rattaid autole laadima. Siis selgus, et Markuse rattal kummid tössid ja vaja neid turgutada. Nii sõitsid Märten ja Markus lähimasse bensiinijaama ja korraldasid asja ära. Kõige rohkem pusserdamist oli Markuse rattaga. Rattahoidja ei tahtnud kuidagi lukustuda. No ma olin juba tige. Selle rattaga jamasi ajaliselt rohkem, kui kahe teise rattaga. Tagasi tulles seda probleemi enam polnud.
Linnast läbi ja välja sõites, oli linn harjumatult tühi. Mõned üksikud autod-inimesed liikusid. Üllatavalt ruttu saime kohale. Väike ekslemine Aegviidu teel, sest ma ei tednud täpselt, milline teeots on õige.
Aga veidi hiljem selgus, et see ongi õige tee ja jõudsime õnnelikult parkimisplatsile. Ilm oli ilus ja päike paistis. Segajataeks vaid parmud ja neid oli seal palju, kippusid kohe autosse, kui ukse lahti tegid. Rataste maha laadimine sujus ludinal.
Matk võis alata.
Ületasime Soodla jõe, vee kohal lendlesid vesineitsikud ja todihobud. Saimegi kaardile ja mind ennast üllatas see avarus, kanarbikuväljad. Olin Kõrvemaal matkanud talvel ja siis valitses valge lumi ja vaikus. Esmalt võtsime suuna Jussi linajärve suunas. Sealt suundusime Jussi pikkjärve kaldale, seal kohtasime motosõpru, kes kala püüdsid. edasi liikusime mööda oosi ja pilkkjärve kallast Jussi suurjärve poole. Kuna mingil hetkel läks tee kaheks, mida kaardile polnud märgitud ja ees oli tõus. Siis mõtlesime, et läheme paremal poolt ja sattusme tõelisele takistusribale. Markus oli ikka täitsa läbi, ohkis ja puhkis . Eks see ratas ole tema jaoks raske ka, kuid vedis ikka langenud puust üle ja pärast pidime sama teed tagasi ka ukerdama. Aga järve ääres oli ilus. Jussi kõverjärv jäi seekord vahele.
Matkasime ratast lükates edasi. Markus ja Märten üritasid rallida, kuid kukkumised lõpetasid selle pea.
Jussi veinijärve kaldal oli mõnus istumisepaik. Siin otsustasime süüa. Vette keegi veel ei kippunud. Markus oli oma kukkumise pärast torssis ja vaikis omaette. tema oleks juba nüüd tahtnud tagasi minna.
Veidi puhatud, võtsime suuna Paukjärvele. Liiva sees sõitmie, see pole naljaasi. Eriti, kui 16 kilo lisaraskust Mihkli näol peal. Üksvahe läks allamäge hoog nii suureks, et tahtis ratta uppi keerata.
Paukjärve ääres oli palju telkijaid. Kuid leidisme toreda lõkkepaiga, kus sai puhata ja poisid ujuda. Veeprotseduurid tehtud. Otsustasime vaadata ja vaatetorni.
Poistele tuli küll meelde, et nad siin käinud on. Kuigi see oma 4.-5. aastat tagasi oli. Vaatetorn on küll vana ja väsinud. Üle 3 inimese enam ei kannta ronida. Vaade oli kaunis. Rabale me seekord ei läinud. Arvasin, et ratastega on seal halb sõita. Poistele kindlasti mitte....
Tagasi parkimsplatsile sõit läks kiiremine, nagu alati. Joogivarud hakkasid ka lõppema. Kui me jälle lagedale kanarbikuväljadele jõudsime. Arvas Mihkel, et oleme kõrbes. Selline tunne võis jääda küll, sest päike lõõmas ja janu oli ka, pidevalt. Lõpetuseks, matk läks korda.
Tõsine tööpäev kohe. Koju jõudes küpsetasin juba mitu päeva lubatud pannkooke, mis isuga ära söödi. Poisid olid rõdule poe avanud ja hiljem leidisn ukselt sildi SULETUD.
Pean selle sisse vehkima ja vajalikul hetkel kööki seinale panema, kui järjekordsed, "kõht on tühi" jutud tulevad....

22. juuni 2009

21.juuni- 100 KP jooks, Mägede küla

Eelmisel aastal jäi see vahva üritus segastel asjaoludel vahele. Sellel aastal nii ei läiud ja poisidki sai kaasa tiritud. Märte jooksis M12 klassis ja pidi oma rajal läbima 25 kontrollpunkti. Markus sai harjutada nöörirajal ja pidi läbima 6 kontrollpunkti. Minu rajal ootas ees 50 kontrollpunkti ja 2 kaardivahetust.

Eelsoojenduse sai teha takistusrajal, mis jäi teel starti ette.




Mida poisid usinasti ka kasutasid.







Ka auk seinas- pole probleemi!

Tehnikat saab õppida siin.







Raja läbimine pani poisi kukalt kratsima. Võinuks veel paremini joosta.





Võib jooksuga rahule jääda. Reljeefi-kaardiga ei saanud koheselt kontakti ja ka lõpuosas tuli väike suunaviga. Viimase ringi läbisin vigadeta. Kuid kuumus ja tõusud olid oma töö teinud. Kuid saunas oli mõnus, kuigi vesi oli jahedalt külm. Mis veel tänagi turtsuma paneb.

20.juuni- Nelijärve

Üks-ühele võistlus oli vägagi ekstreemne. Vähemalt esimene jooks, mis lõppes mõnelegi ujumisega.

19.juuni- matk ja laagri lõpetamine

Reede. 19.juuni.
Algas nagu iga teinegi päev.
Kuid täna toimus orienteerumismatk kaardiga Põlva-Per-Rosma-Põlva.
Kuna me polnud Põlva linnas spatseerimas käinud. Siis otsustasime rühmaga minna linna avastama.
Üks põhjus oli ka selles, et kaardid mis meile anti olid 2004 aastast ja maastikul palju muutunud.
Alustasime oma matka ja esimene peatus oli Intsikurmu laululaval, kus sai ka pilti tehtud.

Intsikurmus on toredad suusarajad ja treeninguks igasugu atripuutikat seatud.
Mida me ka testisime.



Enne linna suundumist vaatasime Villu ja Sadri suvise elamise- telgi üle. Vahva oli.





Tee järve juurde oli kena....
...ja tegevust jätkus ka kauemaks....
Tagasi pöördudes põikasime veel poest läbi.
Kell 13-14.00 Lõunasöök
Kell 14-15.00 Lahkumine laagrist
Ja läbi ta saigi.
Tänud kõigile!!

18.juuni- Intsikurmu ja Piigaste

Neljapäev 18.juuni
Kell 8.00 Äratus
Kell 8.10 Hommikvõimlemine, kerge jooks
Kell 9.00 Hommikusöök
Kell 10.30-12.00 Treening (Orienteerumine Intsikurmu kaardil)
Kell 13-14.00 Lõunasöök
Kell 16.30 Bussid neljapäevakule Pranglisse (27 km)
Kell 17-18.30 Tartu neljapäevak
18.30 Bussid tagasi Pranglist Põlvasse
Kell 19-20.00 Õhtusöök
Kell 21.00 Vestlus treeningutest (gruppidena)
Kell 24.00 Öörahu

17.juuni Mammaste, Maanteemuuseum ja mikro-orienteerumine

Kolmapäev 17.juuni
Kell 8.00 Äratus
Kell 8.10 Hommikvõimlemine, kerge jooks
Kell 9.00 Hommikusöök
Kell 10.00 Kaks bussi Mammaste (3 km)
Kell 10.00 Kolmas buss Kükale (17 km)
Kell 10.15-12.00 Treening Mammaste 1: 7500 kaardil
Kell 10.30-12.00 Treening Küka 1: 10 000 kaardil
Kell 12.00 Bussid tagasi Mammastest Põlvasse
Kell 12.00 Buss tagasi Kükalt Põlvasse
Kell 13-14.00 Lõunasöök
Kell 14.00 Esimene buss Eesti Maanteemuuseumi Varbusele
Kell 14.30 Teine buss Eesti Maanteemuuseumi Varbusele
Kell 15.30 Esimene buss tagasi Põlva
Kell 16.00 Teine buss tagasi Põlva
Kell 17.00-18.30 Mikroorienteerumine (Kobrase klubi ümbruses)
Kell 19-20.00 Õhtusöök
Kell 20-22.00 Sportmängud
Kell 23.00 Öörahu
Hommik algab loomulikult ärkamisega.
Hommikuvirgutus koosnes jooksust ja võimlemisest. Mida noored sportlased vägagi meelsasti tegid. Hommikusöögiks pudru, võileib ja saiake, joogiks jogurt, piim või mahl.
Söök oli hea ja süüa sai 9.-10.-ni. Ja rahvas läks kohale juba varem.
Kuna söömine toimus koolimajas, mis oli jalutuskäigu kaugusel, siis neil kellel tõsisemaid söömise plaane ei olnud, mõtlesid lõpuks ümber.
Peale hommikusööki sõisime Mammaste kaardile treeningule. Kuna metsa oli pandud 10 punkti ja raja pidime ise planeerima, siis otsustasin oma rühma jagada kaheks võistkonnaks ja tegin teatejooksu. Kus paarid pidid läbima sama raja, üks päripäeva ja teine vastupäeva. Võidab see, kes esimesena kohale jõuab. Kuna aega oli vähe siis pidid paarid startima 2 minutiliste vahedega.
Ja nii õnnestus meilkella 12 oma treening lõpule viia.
Peale lõunat sõitsime bussidega Maanteemuuseumi.

Ja õhtul toimus mikro-orienteerumine.

16.juuni- Akste


Esimene treening laagris toimus Põlva teisipäevakul, Aktse kaardil.
Minu noored hoolealused olid julged ja enamus tormas ise metsa. Peko tüdrukud: Kristel, Maia ja Anete siiski lootsid treeneri peale ja nii me läksime koos metsa. Nemad ees ja mina järel. Ja nad said hakkama. Kuna pooled olid oma raja positiivselt läbinud ja osad veel metsas, siis otsusatsin ka ise veidi joosta. Kuna ma Põlva teisipäevakule kuigi tihti ei satu, siis valisin vip raja, mis iganes see tähendab. rajal kohtasin Marie Annat, Kristinit ja Keirot, kes olid suhtelselt pika raja valinud. Ja kui ma lõpusirgele jõusin, siis läksin neid päästma. Nii jõudsid kõik õnnelikult metsast välja ja võisime bussi peale minna ja laagrisse tagasi sõita.

Õhtul peale sööki toimusid teatejooksud ja pallimängud. Ikka juhtub, et osa tahab tegutseda ja osad mitte. Kuid rahule jäid kõik.




16. juuni 2009

16.-19.juuni EOL noortelaager Põlvas

Vaatame, mis saab...
Kirusin ennast, et pakkimise hommikuks jätsin, kuid mis parata. Planeerisin, et jõuan kella 13-ks Põlva, kuid jõudsin sinna alles kell 15. Selleks ajaks olid meie klubi lapsed kõik juba kohal. Ja nagu hilinejatele ikka jäävad kehvemad kohad. Suures saalis, kus oma rohkem kui 50 inimest koos. Kuid õnneks avastas majahaldaja, et neil veel pakkuda üks tuba, kuhu lõpuks 16 inimest veel mahtus. Nii sai mõned väikesed tegeleased suurest summast päästetud.
Minu treening rühmas olid...
klubist TON: Johanna;
klubist West: Marie Anna, Kristin, Keiro, Märten, ja Markus;
klubist SRD: Kirke;
klubist Peko: Kristel, Maia ja Anete;
klubist Kobras: Villu ja Sander.
Kuigi mõnedki treenerid polnud rühmade komplekteerimisega rahul, mina ka. Esiteks ei tahtnud ma enda lapsi oma rühma. Selge see, et probleeme tekib ja tekkis vahel ka.
Tegevuskava oli tihe, kuid hooti jäi vaba aega ka.
http://kobras.polvamaa.ee/

Eesti Orienteerumisliidu noortelaager
16-19.juuni 2009.a. Põlva
Teisipäev 16.juuni
Kell 13.00-16.00 saabumine ja majutus Metsa 7, Põlva linn
Kell 16.00 Üldkoosolek, laagriplaani tutvustus
Kell 16.15 kaks bussi Põlva teisipäevakule Akstesse( 11 km)
Kell 16.45 kolmas buss Põlva teisipäevakule Akstesse
Kell 17-19.00 Põlva teisipäevak
Kell 18.30 Esimesed kaks bussi tagasi Põlva
Kell 19.00 Kolmas buss tagasi Põlva
Kell 19-20.00 Õhtusöök Põlva ÜG sööklas
Kell 21.00 Sportmängud
Kell 23.00 Öörahu

15. juuni 2009

12.-13. juuni Mikkeli

Selle aasta Venlojen viesti Mikkelis joostud. Kuigi maastik oli võrreldes möödunud aastatega kergem. Kalju-kivi vähem ja teid rohkem, oli rada siiski mõnus.

Esimesse punkti 192 sai joostud mööda teed, siis mingi hetk vasakule üle kraavi jõudsin väikesele teele, sealt edasi teisest kraavist rohelise servast punkti. Et mitte läbi võsa minna, võtsin suuna teeraja ja elektriliini alla ja sealt otse punkti 41. Kolmas punkt oli lihtne vare 36. Ka 141 oli kerge punkt. Viies puhas suunajooks punkti 46. Kuuendasse punkti oli pikk etapp. Alguses võtsin suuna joogipunkti peale. Võsas ragistamine võtti veidi hoogu maha ja joogipunktis sai rahulikult vaadatud, mis ja kuidas. Kuna punkti teele jäi lai kraav, mida sai teatud kohtades ületada, siis otsustasin teejooksu kasuks. Nii sain ka teises joogipunktis juua, sest palavus tahtis tappa. Ja 30 meetrit tõusu punkti 140 , millest 1o enne punkti suutsin joosat. Suunajooks õnnestus hästi, järsakust all metsaveoteelt üle kraavi kivide ja kuusetihniku otse punkti 149. Sealt suund teele, veidi mööda teed ja orvandist üles oma 20 meetrit tõusu lohku 134. Mäest üle minnes silmasin ka punkti 191. Mäest alla teele, sealt otse järgmisele teele üle silla ja punkt 143 juba vaatabki vastu. Veidi kaljudel ronimist ja oledki kenal teel, kus mullu Lillu vastu jooksis, veidi maad sai joostd, siis keerasin paremale üle kraavi ja sattusin kohe teele, mis mind mäkke üles viis. Punkti suhtes liiga vara, aga kivikaljud olid niikuinii ees, et muud ei jäänudki üle. Läbisin punkti 155, mis mulle ette jäi, kuid minu punkti 92 oli veel jupike maad minna. Kaldusin punktist veidi läände ja pidin kõrgelt hüppama. Kuid jõudsin õnnelikult teele ja kivi tee ääres andis õige suuna kätte. Nii sai punkt 160 lihtsalt leitud. Sealt läks juba kena loha järgmisesse punkti, mis ületas selle sama tee mida ma enne punkt 140 kasutasin. Enne punkti 158 möödusin punktist 151, milleks oli auk. panin ennast kiiresti paika, nagu Urmas ütleb ja võtsin oma punkti varsti ära. Kuidas edasi? ikka otse üle raba ja kraavide, mis kaunikesti poriseks olid joostud. Vot siin kaldusin veidi paremale, kuid punkt 57 sai võetud. Külastasin ka päästvat joogipunkti.

Edasi jooksin veidi mööda metsaveoteed kollase serva. Järgnes puhas teejooks. Kes jõuab- see jookseb. Paljud ei jõudnud. Ja punkt 45 jooksiski kätte. Mingid kaamerad olid ka väljas. Punkti 154 otsustasin joosta mööda teed ja enamus tegi sama. Sest nii oli seda punkti parem võtta. Punkti 161 läks tempo veidi alla, sest ette jäi teede rägastik, kuid tipukese sain kätte. Punkti 156 oli oma 5 mimmu ees ja liikusid selles tihnikus kuidagi aeglaselt, kuid tirisid aina edasi. Edasi sai veel põõsastes ragistatud, kuni teele sai ja jooks võis alata. Viimased punktid sai jooksurallit tehtud. Punkti 165 oli puhas teejooks sekka veidi tõusu ja tihnikut. Viimane punkt 444 asus samuti teeservas augus. Kui päästev nöör paistma hakkas, tundsin lausa külmavärinaid, et kas suudan lõpuni joosta. Etapiaeg 2.16 ja selgus, et Siiriga mul sama aeg. Ja ega ma kiiremini enam poleks jõudnud ka. Mõnus jooks. Mõnus saun ka.

11.juuni- Kirikuküla

Posted by Picasa
Et liiga suurt pausi jooksus ei jääks, otsustasin koolitusest veidi kõrvale hiilida metsa ja joosat. Esimesse punkti minnes tundsin, et paar päeva pausi oli kurjast, joosat ei jaksanud kohe ülepea. Ja ega kiire polnud ka kuskile, jooksin rahulikus tempos, paar prisket viga tegin ka.

8. juuni 2009

8.juuni- Keila-Joa

Mõnus rada. Kuna nädalavahetus andis endast ikka märku, siis jooksin väga rahulikult. Punkte oli palju ja rada 7,3 km pikk.

7. juuni 2009

6.-7.juuni- Suvejooks Pannjärvel




Oli edukas võistlus. Märten oli M12 klassis võidukas. Markus M10NR tubli kolmas.Mihkel on veel väike ja võttis oma jooksu naudingulise matkamisega. Harjutab veel 4 aastat, küll siis ka püünele pääseb.

Mina N35 klassis esimene. Teise päeva viitstart oli vägagi põnev. Kuna eelmisel päeval sai rajal endast mitte just kõik antus, olid jalad teisel päeval kanged ja sundisin ennast jooksma. Rajal sai ikka koperdatud ja teevaliku vigu tehtud ja lõpuks ka eelviimane punkt vahele jäetud. Hea, et kiirelt reageerisin ja tagasi jooksin. Siis mõtlesin küll, et Anneli on minust nüüd möödunud...

4. juuni 2009

4.juuni- Linnamäe

Täna vastik-vastik ilm. Sajab-sajab-sajab-saaaajaaab!!!!!
Tundub, et kuna Jaanus Reha teeb samal kaardil jälle rada, peabki sadama. Ka eelmisel aastal sellel päeval sadas, kui Reha rajameister oli. ja siis oli ikka mõnus paduvihm ja rabas oli ka väga tore joosta.

3.juuni- Kõrvemaa Tallinna MV lühirada

Ilmaga meil vedas. Sadama hakkas siis, kui tagasi sõitsime.
Märten oli tubli juba mitmekordne Tallinna meister. Mina mitte. Punkt võpsikus sai saatuslikuks nii mõnelegi. Aga maastik oli hea, välja arvatud üks tõus, mis parema jalasääre kahtlaselt valusaks tegi. Ja tänagi on parem reielihas ai-ai.

2. juuni 2009

2.juuni- Trummi

Täna on väga palav ilm, kuid tuul on jahe. Tundub, et tuleb raske jooksupäev.

1.juuni- Ihasalu

Rada oli väga hea ja sääski oli palju. Paar suunaviga tuli sisse. Ma ei tea kas kompassiga on midagi lahti või endal pea sassis. Kuid üks kord õnnestus mul kaardist välja joosta 4-sse minnes. 42 punkti sai ka kaua kaevatud.