26. august 2014

24.august- Pala

Teatejooks. Saime seekord ikka naiskonna kokku. Esimest vahetust ei soovinud keegi vabatahtlikult joosta. Margit tahtis teist vahetust joosta, sest pelgas oma jalale liiga suurt koormust anda. Jäi siis nii, et jooksen viimast vahetust. Samas meenus, et Koitjärvel ebaõnnestus minu sooritus täielikult. Aga Margit ja Anne tegid puhta ja enesekindla jooksu, nii sain metsa täiesti pingevabalt, sest vahe teistega oli märkimisväärne. Samas ei saanud ennast ka unistama jätta. Eelviimase punktiga sai veidi koperdatud, kuid esikohta see enam ei ohustanud. Tubli töö, pole midagi öelda. Kahju ainult, et naiskondi kesiselt oli.

25. august 2014

23.august-Pala

EMV tavarajal Jõgevamaal Palal. Kuidagi pikk tundus see teekond sinna. Võtsin seekord Olaviga Venekülast auto peale, siis oli loogiline jätk sõita Aruküla kaudu, Järva-Jaani, Jõgeva, Palamuse ja olimegi kohal. Sõiduaeg tuli lühem, kui olin arvestanud. Ilm oli suurepärane, mitte väga palav. Stardini oli aega ja tee sinna omajagu ka. Sai sinna kergelt sörgitud. Ma ei tea kuidas, kuid meie klubi naised olid suhteliselt järjest mets minemas. Kuid metsas ma ühtegi konkurenti ei kohanud, alles 9-s punktis kohtusin enne mind startinud Triinaga. Tulemused

10. august 2014

9.august - Sulbi-Osula

Öisele minek oli põnev. Nägime erinevaid loomi. Konnad hüppasid teel, omi asju ajasid veel rebane ja kitseke pojaga. Osulas oli kohtumine politseiga, kes kontrollis juhi joovet. Tagasi teel sibas veel mutt üle tee. Sulbi oli veidi tuttav koht, sai siin kord pikal rajal joostud. Kui hakkasime endid stardivalmis seadma, selgus, et olen Märteni lambi kaasa võtnud, aga aku koju jätnud. Õnneks saime ühe, mitte just väga hästi sobiva aku laenuks, mille Märten nutikate abivahenditega lambiga sobima sai. Endal oli ikka paha tunne küll, sest olin kohe mitu vajalikku asja seekord maha jätnud. Startisin küllalt ees, mis mind eriti ei seganud, sest meeldib ikka oma jooksu teha, mitte teiste sabas joosta. Kohe alguses õnnestus mul teise punktiga hulga aega tiirutada. Siis hakkas taas kõik kenasti laabuma. Enne lõppu suutsin taas orbiidile ennast ajada. Sai seda metsa ikka põhjalikumalt inspekteeritud. Tore oli metsast välja saada küll. Autasustamisele polnud mõtet jääda, nii jõudsime varem Tikutajale ning sai veel suitsusaunas leilitatud ja tiigis ujutud.

9. august 2014

9.august - Rõuge

Eesti MV sprindis Rõuges, korraldajaks Võru klubi. Lubati ilusaid vaateid ja põnevat maastiku. Karantiini olemusest ma hästi ei adunud, sest pidin seal poolteist tundi passima. No aeg kulus Wc järjekorras viibimisele, lobisemisele ja toimuvaga tutvumisele. Karantiinis pidi olema kell 12, hiljem saabujaid alasse ei lastud. Tibutas harvalt vihma ka. Voliniku proua Saluri kõndis asjalikult ringi ja jälgis toimuvat. Silma jäi, et Sarmite vestles üle lindi jooksu lõpetanud klubiliikmetega. No eks nad rääkisid ilmast ja marjasaagist, mitte rajal toimuvast, mida pärast teistega telgis arutati. Samas ei kontrollinud keegi, et karantiini jõudsid kõik võistlejad ning kas mõni ei jooksnd lihtsalt parklast vaikselt starti. Starti sai joosta ümber Rõuge Suurjärve, K-punkt Eesti Ema ausamba juures. Mäest üles jooksin rahulikult, jõudis suuna ja rajavaliku ära mõelda. Valikutega pidi olema kärme. Jooks sujust kenasti, ühel lühikesel etapil tegin kokku 40 sekundilise vea. Uskumatu, et vahel ei näe kaardil seda mis seal on. No eks need teed olid veidi ähmased küll. Seekord siis tulemuseks kolmas koht. Peale võistlust sõitsime Krabi poole, Tikutajale sugulstele külla ja öiseks jooksuks jõuvarusid täiendama.

8. august 2014

7.august- Lümanda

Raplamaal on ikka seda energiavõsa ohtralt. Kaarti esmapilgul vaadeldes, mindagi peale rohelise värvi küll ei olnud. Ainult raja alguses ja lõpus sai vähe mööda lagedamaid kohti joostud. Rada ise oli linnulennult 6 km pikk ja 16 kontrollpunktiga. Aga kui nii kaugele oled sõitnud, siis tuleb maastikust ikka viimast võtta, nii siblisin metsas 9,5 kilomeetrit. Kuni neljanda kp-ni oli kõik ok. Peale seda läks jooks kuidagi kehvaks. Jooksin hooga punktidest mööda, üle ja ümber. Suurem prohmakas tuli pikal etapil 11-st 12-sse. Kus ma arvasin õigemaks kp-sid  läbida nii 11-14-13-12-13-14, selline lahendus lisas oma 15 minutit jooksu. Aga joosta on ju tore.

6. august 2014

6.august- Tabasalu

Srinditeade ja täitsa esimene Tallinna MV-s. Lahe sain ka joosta. Võistkonna leidsin ka, õigemini võistkond (Tarmo Klaar ja Sander Annus) leidsid minu. Puudu oli veel üks naine ja selle saime korraldajate vahendusel Mercury klubist Siiri Mustkivi näol. Siiri jooksis esimest vahetust, mehed järgmisi ja mina viimast.
Kodus kaarti uurides ja etapivariante mõeldes, märkasin, et kaardil on põhjajooned veidi kaldu. Ma juhendist küll ei lugenud sellekohast infot ja joostes jäi see kuidagi tähelepanuta. Mõningast kaldumist võib see selgitada küll.
Rada oli vahva ja rajameister Margus suutis minu pea alguses kohe sassi ajada ja nii jooksin kokkuvõttes tubli 1,5 km plaanitust rohkem. Lõpus suutsin maadelda veel kuusehekiga, kuid mõlemad jäime terveks.
Võistlus oli hästi korraldatud ja jõudsime veel tunnikese Tabasalu tervisekeskuses lõõgastuda. Ilm oli küll kuum, aga mõnus saun on ka hea.